Nieuws

Wilde buffetlaan valt in de smaak

‘Een wilde buffetlaan voor jou en bij’, heet het 2 kilometer lange lint vol eetbare planten en kruiden bij Groenhorstcollege Almere. Vorig jaar voorjaar legden tweehonderd leerlingen (VMBO leerjaar 2) het lint aan. Streekfonds Flevoland zorgde voor een financiële bijdrage voor de aanschaf van pootgoed en zaden.

Marleen Warnaar, projectleider groene vitale stad, en Mandy Cobben, docent groen breed, kijken terug op een geslaagde dag. ‘De kinderen hebben –ondanks de hitte- lekker buiten gewerkt en kennis gemaakt met werken in het groen. Ze leerden plannen, samenwerken, zaaien, planten en maakten kennis smaakvolle inheemse plantensoorten’, vertellen ze.

 

‘Daarnaast is de wilde buffetlaan nog een aanwinst voor de omgeving ook. Elk jaargetijde staat een andere plantensoort in bloei. Dit is leuk voor de scholieren, die er dagelijks langsfietsen… maar ook voor de insecten en mensen in de buurt’, zegt Mandy.

 

Ze vertelt dat helaas niet alle planten en zaden tot bloei zijn gekomen. ‘Dit jaar gaan we er tijdens onze praktijkdag met een nieuwe groep verder mee aan de slag. Daarnaast houden we er rekening mee dat het meerjarige kruidenmengsel dit jaar wel aan kan slaan. We hopen dan ook op een mooie bloemenzee.’

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de vruchten, noten en kruiden worden verwerkt. ‘We zijn van plan om samen met onze leerlingen jam, pesto’s en andere gerechten te maken. Op deze manier leren ze op een hele concrete manier dat ‘groen’ een belangrijk onderdeel van ons leven is’, legt Marleen uit.

Het project is goed ontvangen. De leerlingen hebben een leuke en leerzame dag gehad, de wilde buffetlaan wordt onderdeel van de foodwalk in Almere en de school mocht vorig jaar de ‘growing green speld’ in ontvangst nemen. Deze speld wordt uitgereikt aan succesvolle groene initiatieven in Almere.

[ Print pagina ]

[ Terug ]